CV Programozás

A CV programozással módosíthatjuk mozdonydekóderünk tulajdonságait. A CV programozás menüt a mozdony beállítások között találjuk.

Első lépésben állítsuk be, hogy Direkt vagy POM (Programming On Main – pályán történő programozás) módban szeretnénk-e programozni. Direkt esetén a programozó vágányon lévő mozdony lesz programozva, ehhez külön kimenet van bizonyos digitális központokon (például Z21). Figyeljünk oda, hogy ilyenkor az összes programozó pályán lévő mozdony programozva lesz. További részletekért olvassuk el digitális központunk erre vonatkozó leírását. POM esetén csak az a mozdony lesz programozva, amelyik beállítási menüjében a CV Programozást választottuk.

Írás esetén adjuk meg az írni kívánt CV címét és értékét. Az értéket decimálisan kell megadni, tehát értéke 0-255 lehet. Az írás gombra nyomás után amennyiben a központ támogatja, olvasásra kerül a kiválasztott CV, és amennyiben van válasz zöld színnel felvillanva a CV érték mezőbe kerül a kiolvasott érték. Ha nem sikerül az olvasás akkor pirosan villan fel a CV érték mező. Ez nem felétlenül jelenti azt, hogy az írás nem sikerült.

Olvasás esetén töltsük ki az olvasni kívánt CV címét és nyomjuk meg az olvasás gombot. Ha sikeres az olvasás, akkor zöld színnel felvillanva a CV érték mezőbe kerül a kiolvasott érték (decimális érték, és a bitek alul frissülnek). Ha nem sikerül az olvasás akkor pirosan villan fel a CV érték mező.

A bitek sorban helyiértéküknek megfelelően állíthatók a bitek, megkönnyítve ezzel azt, hogy ha csak egy bitet szeretnénk módosítani egy CV-ben.

A Normál működés folytatása gombbal a központot át tudjuk állítani szervíz módból normál működésre (ha nem állt át automatikusan).