Funkció szerkesztés

A Funkció szerkesztőben a Funkciókhoz ikonok és hangok rendelhetők (több mint 30 féle ikonból és hangból választhatunk), érintőgomb vagy kétállású gomb lehet, valamint állítható, hogy látható legyen-e.
A Funkció szerkesztő menüt a mozdony beállításai között találjuk.

A Funkció szerkesztőben egy táblázatot találunk, melynek első oszlopában a funkciók szerepelnek (F0 – F28). Az második oszlopban (szem ikon) azt választhatjuk ki, hogy látszik-e az adott funkció a mozdony vezetés menüben a funkció listában. Itt például az F6 nincs bepipálva, ezért nem fog látszani. A harmadik oszlopban (mutató ujj ikon) azt választhatjuk ki, hogy az adott funkció értinőgomb-e, tehát addig van-e bekapcsolva amíg lenyomva tartjuk. Itt például F2 és F3 érintő gomb, mert a kürt hangok vannak rájuk kötve. A negyedik oszlopban képet rendelhetünk a funkcióhoz, ilyenkor a felirat helyett a kiválaszott kép fog látszani. Az üres négyzet azt jelenti, nincs kép rendelve a funkcióhoz.

Az ikon megnyomására egy új menü nyílik meg, ahonnan kiválaszthatjuk a kívánt ikont. Az ikonok listája az alábbi képen látható.

Az alsó Új ikon hozzáadása gombbal lehet új ikon felvételét kezdeményezni.

Ha visszamegyünk a funkciószerkesztőbe az ötödik oszlopban hangot rendelhetünk a funkcióhoz (hangjegy ikon), mely lejátszásra kerül a funkció megnyomásakor. Az üres pipa megnyomására egy új menü nyílik meg a választható hangok listájával. A hangokra kattintva a hang lejátszásra kerül, a mentés gombbal pedig hozzárendelhetjük az éppen szerkesztett funkcióhoz.

Funkciók szerkesztése esetén mindig mentsünk kilépés előtt a főmenüben lévő MENTÉS gombbal!