Vágányutak

Az eszközöket egy gombnyomásra csoportosan is lehet állítani. Ehhez az eszközök menüben válasszuk a vágányút állítás almenüt.

A többi menühöz hasonlóan itt is lehetőségünk van keresni a vágányutak listájában, valamint balra húzva bármelyik elemet törölhetjük vagy módosíthatjuk azt.

Új vágányút hozzáadása esetén a jobb szélső pipa segítségével jelüljük ki azokat az eszközöket a listából amelyeket állítani szeretnénk, majd az eszköz képét megérintve állítsuk be őket a kívánt állapotra.

Amennyiben szeretnénk megadni vágányúthoz tartozó kezdő és végjelzőt, akkor a Vágányutak almenüben engedélyezzük a “Start és végjelző beállítása vágányutakhoz” funkciót.

Ezután a vágányút hozzáadása / szerkesztése menüben megjelenik a név alatt két új sor, ahogy megadhatjuk a korábban az eszközök menüben már felvett jelzők egyikét.

A kezdő és végjelzők felhasználása a programban:

  • Ha forgalmista játékban a Biztonsági berendezés figyelmeztetés engedélyezve van, akkor adott jelző szabadba állításánal a következő vizsgálat fut le: ha, van olyan vágányút aminek adott jelző a startjelzője, akkor a vágányútban lévő összes kitérő állásának megfelelőnek kell lennie, máskülönben nem lehet szabad jelzést adni
  • Ha forgalmista játékban Előjelzés engedélyezve van, akkor aktív vágányúthoz tartozó startjelző jelzésképe állításra kerül a végjelző függvényében (Digitools DigiSignal jelződekóder megfelelő használata esetén, további információk www.digitools.hu )

Új vágányút hozzáadása, módosítása, törlése esetén mindig mentsünk kilépés előtt a főmenüben lévő MENTÉS gombbal!