Hangos utastájékoztatás

A fejlécben az alábbi ikont megnyomva a Hangos utastájékoztatás menüje nyílik meg.

A felső sorban választhatunk, hogy magyar MÁV-os utastájékoztatást szeretnénk-e használni előre definiált szavakból, vagy tetszőleges nyelven tetszőleges szövegű bemondásokat akarunk-e.

MÁV Hangos utastájékoztatás

A legördülő menüket használva kiválaszthatjuk a lejátszandó szöveget. A szöveg a Lejátszás gomb megnyomásakor fentről lefelé haladva lesz lejátszva. A Lejátszás gomb alatt található gombokkal további legördülő menüket jeleníthetünk meg: városneveket, extra információkat, valamint áthaladási vagy tolatási tájékoztatást.

Szövegfelolvasó

Először válasszuk ki a hangot a Hang kiválasztása gombbal. Itt az eszközre telepített nyelveket találjuk, melyek rendelkeznek szövegfelolvasó funkcióval.

Amennyiben nem találjuk a kívánt nyelvet, akkor telepítsük azt az operációs rendszer beállításaiban:

  • Windows esetén: link
  • Android esetén: android verziónként változó, de alapvetően a Beállítások-ban kell keresni a következők egyikét: beviteli beállítások, billentyűzet beállítások, nyelvi beállítások. Ha megtaláltuk, akkor ott lehetőség van a szövegfelolvasó (text to speech) nyelvek installálására.

Új nyelv installálása után mindig indítsuk újra a DigiTrainsPro alkalmazást.

Miután kiválasztottuk a kívánt nyelvet betallózhatunk egy szignált (mp3 formátumban) a gépünkről ha van (nem kötelező).
Ezután a legalsó mezőbe írjuk be a felolvasni kívánt szöveget majd nyomjuk meg a Lejátszás gombot. Ha mindent jól csináltunk a szöveg felolvasásra kerül.

Hibaelhárítás:

  • ha nem hallunk semmit, ellenőrizzük, hogy a média hangereje ne legyen lenémítva
  • ellenőrizzük, hogy választottunk-e ki hangot a Hang kiválasztása… gombbal. Az aktív: mező nem lehet üres.