Modell idő

A Modell idő funkcióval menetrend szerinti játékhoz lehet modell időt kijelezni tetszőleges idő gyorsítással.

A főmenüben válasszuk ki a Modell idő menüpontot.

A Modell idő menüben a fogaskerék ikonnal állítsd be a kezdőidőpontot, az óra gyorsításának mértékét (például: ötszörös gyorsítás esetén egy perc 12 másodpercig tart), majd a lejátszás ikonnal indítsd el az órát.

Ha nagy a késés bármikor megállíthatod az órát a pause ikonnal. Futtasd teljes képernyőn egy eszközön, rakd jól látható helyre, ahol a forgalmisták és mozdonyvezetők is láthatják és tartsátok a menetrendet!

Ha a szünet (pause) ikont látod, akkor fut az óra. Ha a lejátszás (play) ikont látod akkor áll az óra. Az ikonokra kattintva tudod elindítani vagy megállítani az órát.

Az óra betűmérete automatikusan úgy állítódik be, hogy kitöltse a rendelkezésre álló helyet. Amennyiben az automatikus beállítás nem jó – mert például kilóg az óra a képernyőről – akkor a főmenü Modell idő menüre kattintva újrakalibrálhatjuk a méretet (akár egymás után többször is újboli megnyomással).

Hamarosan további fejlesztések várhatóak: modell idő kijelzés forgalmista nézetben, mozdonyvezető nézetben, klub szerver szinkronizáció központi modell idő szabályzással.