Főmenü

A főmenüt a program bal felső sarkában lévő hamburger ikonnal lehet előhozni.

A menü tetején a kép alján látható a program aktuális verziója, valamint a kis zászlóra kattintva lehet nyelvet váltani. Menük:

Csatlakozás: beállíthatjuk melyik központhoz szeretnénk csatlakozni.

Beállítások: a program beállításait érhetjük itt el (Digitális központ beállítások, egyéb általános beállítások)

Mentés: a program saját tárhelyére menti a felvitt adatokat (mozdonyok listája, eszközök listája). Legközelebbi indulásnál innen tölti vissza az adatokat.

Profilok – Profil megosztása: a program egy dtp kiterjesztésű fájlba menti az összes mozdonyt, azok képeit és az eszközöket. Ezt a fájlt átadja az operációs rendszernek megosztásra, mely egy megosztás ablakban kínálja fel megosztásra a fájlt, ahol kiválaszthatjuk milyen alkalmazással kívánjuk megosztani. Célszerű például e-mail alkalmazásunkat választani és e-mail-ben elküldeni magunknak vagy másnak a fájlt. Másik lehetőség egy fájlkezelő választása ahol tetszőleges helyre menthetjük a profilunkat (például: installáljuk az alkalmazás áruházból a ClipBoard appot Windows10-en, Sliding Explorer appot androidon – így megosztásnál ezeket választva menthetjük a profilunkat). Később ezeket a profilokat importálhatjuk is a programba.

Profilok – Profil importálása: egy fájl kiválasztó menü jelenik meg, ahol kitallózhatjuk az importálni kívánt dtp fájlt (amit korábban a profil megosztása menüben osztottunk meg).

Forgalmista játék: Ezzel a gombbal nyithatjuk meg a Forgalmista játékot, ahonnan egy saját magunk által szerkesztett pályarajzon keresztül vezérelhetjük terepasztalunkat, akárcsak a valóságban a forgalmi szolgálattevők: Forgalmista játék

Modell idő: a Modell idő menüt nyithatjuk meg.

Klub szerver: a klub szerver funkciót érhetjük itt el.

Egyéb: ebben a legördülő menüben érhetjük el az alábbi almenüket:

  • Adatvédelmi irányelvek: adatvédelmi irányelvek megnyitása
  • Web: megnyomása esetén egy böngészőben megnyílik a DigiTrainsPro weboldala.
  • Facebook: megnyomása esetén megnyílik a DigiTrainsPro HU facebook oldal.
  • E-mail: levelet küldhetünk a fejlesztőnek.
  • Dokumentáció: megnyomása esetén egy böngészőben megnyílik az online dokumentáció.
  • Hiba bejelentés: megnyomása után a levelező alkalmazás nyílik meg, ahol levelet küldhetünk a fejlesztőnek jelezve benne egy hibát, vagy leírva egy új fejlesztési igényt.

Mentés & Kilépés: mivel a programból való kilépésnél nincs automatikus mentés, ezért az applikációból minden platformon ezzel a gombbal javasolt kilépni, így biztosan nem veszik el semmilyen adatunk.